Viata dubla

Putini oameni au “ocazia” sa duca o viata dubla si sa le si iasa. Ma refer aici la relatii. Acum ceva timp chiar mi-am facut un tatuaj care reprezinta o astfel de perioada din viata mea, si anume un omulet trist, negru, fara ochi, legat de maini si de picioare intr-un fel de camasa de forta.
In caz ca cineva are de gand se experimenteze o astfel de aventura, iata cateva lucruri la care te poti astepta:

Relatia incepe furtunos, cu atuuri aruncate inainte si defecte mascate, omisiuni despre cine esti cu adevarat, cateva exagerari si cateva minciunele inocente.
Nu stii daca relatia o sa dureze, mai bine arunci ce ai mai bun la inceput si traiesti periculos.
Si acum, ghinion! Relatia dureaza, minciunelele se strang, acum iti pasa de ce crede ea, tii la ea, poate ajungi sa o iubesti si te-ai blocat.

Asa e in viata, nu? Secretele se inmultesc daca nu le lasi in spate. Daca ai un prieten ascuns, la un moment dat iti va face cunostinta cu cel mai bun prieten al lui si vei avea doi prieteni ascunsi. Cu siguranta si ei au alti prieteni buni care abia asteapta sa te cunoasca.

Bun, deci solutia ar fi sa renunti la secrete in doua feluri. Sa nu mai ai nicio legatura cu persoanele implicate in acel secret sau sa-i spui despre asta. In ambele cazuri, de fapt, cel mai probabil nu o sa mai ai legatura cu persoanele implicate in acel “secret”, dar daca ii spui vei fi cat de cat impacat cu ideea si ai multe sanse sa fi “iertat”, dar nu si uitat. Cu prima ocazie cand vine vorba, vei primi acea tesla in oua care iti reaminteste ca nu ai fost in totalitate sincer, sau cel putin nu de la inceput.

Ce-ar fi atunci sa-ti dezvolti o latura mai putin conventionala si sa lasi secretele sa se inmulteasca. Unde sunt 10, mai incap inca 20 ca na, creierul uman poate indura multe in perioada asta si oricum, daca te prinde cu 10 sau cu 30 e cam acelasi lucru.

Ce ne aduce in situatia asta? Poate o simpla prostie ce putea fi evitata usor.

Multe minciuni si multe omisiuni se regasesc la inceputul relatiei, atunci cand cuplul se formeaza. Fie ca e vorba de o exagerare, de o omisiune in legatura cu prietena ta cea mai buna care ti-a fost de fapt iubita/amanta/ambele, sau de ascunderea unui trecut dubios (care poate iesi foarte usor la iveala si vei fi nevoit sa inventezi alte minciuni si, cel mai important, sa le tii minte)

Din pacate sinceritatea totala nu face casa buna cu o relatie stabila. Daca ai fi fost sincer in totalitate nu ai fi rezistat nici macar 1 an. Stiu ce o sa ganditi, poate ar fi fost mai bine sa renunti dupa un an decat sa lupti atat, riscand sa arunci totul pe fereastra dupa, sa zicem, 10 ani. E adevarat, dar dupa 1 an, cel mai probabil ai fi intalnit o alta persoana caruia i-ai fi servit niste minciuni similare, le-ai fi inghitit pe ale ei la fel de bine si as fi ajuns in aceeasi situatie, dar cu un an in minus.

Multi o sa ma aprobe doar in gand si or sa scrie aici o parere optimista cum ca ar exista si exceptii si nu ma intelegeti gresit, daca s-ar putea, as prefera sa fiu singurul caruia i se intampla asta. Totusi tind sa cred ca e o situatie generala si ca pot pocni din degete ca sa infiintez un fan-club de dimensiuni mari pe tema asta.

Viata e roz uneori, dar asta se intampla doar pentru ca mintim si ne lasam mintiti, mai mult sau mai putin, pentru un extra confort in viata noastra. Ne numim diplomati, generosi, intelegatori si iertam des, cand de fapt suntem niste supravietuitori care au inteles ca astea sunt regulile jocului si nu le-am inventat noi. E ca jocul cu 10 scaune si 11 oameni, cel care spune adevarul e “prostul” care ramane in picioare de fiecare data.

Exista un singur adevar:

Adevarul e ca minciuna e necesara de cele mai multe ori.
Si acum va intreb: Ceva scheleti prin dulap? 🙂

Comments
3 Responses to “Viata dubla”
  1. nexya says:

    Am eu in dulap , o haina , nu un schelet , o haina numita “eu” ce nu am imbracat-o de mult timp 🙂

  2. … De parca nu as fi stiut de ce mereu as fi aceea a 11-a… in jocul asta, care nu pricep de ce nu poate fi unul sincer, cu cratile pe fata?
    Eu una, nu pot minti, pentru ca am impresia ca fata mea ma da de gol si apoi nu pot nici dormi pe lauri falsi. Asa ca mai degraba ma las imbrancita de unii care isi strang scheletele in dulap, in pivnita… dar candva tot o sa se stie de ele… Cand vine urmatorul locatar, cel mai tarziu.

Hai, uimeste-ne.