Alchemia cuplului

Reteta: un pat de 1.60m latime si o cearta buna din cand in cand.

La bine si la rau, impreuna pentru totdeauna.Ce cuvinte frumoase, nu?

Care sunt dusmanii principali ?

Sa fie oare timpul? Aici fac referire la monotonie, uzura, lipsa noului. Sa vedem:

Fii interesanta si…taci

O buna metoda de a ajunge la despartire este sa crezi ca celalalt este o ureche in care poti varsa la nesfarist, orice. O ingrijorare cat de mica, fobiile, kilogramele in plus, fantasmele, nelinistile, crizele de gelozie, totul se revarsa asupra celuilalt. Intr-adevar e o greseala periculoasa. Este absolut necesar sa incerci sa spui doar esentialul. Nu te confesa jumatatii tale fara niciun fel de retinere. Nu e o idee buna sa-i spui cat iti este de frica sa nu te paraseasca, cat de urata te simti, cat de tare simti ca puterea ta de seductie este in cadere libera, ca nu esti foarte atragatoare cand esti neepilata. In felul asta ii pui pe ghimpi si pe fuga. Multumeste-te sa spui doar ceea ce poate sa-ti intretina o imagine favorabila. Pentru restul exista prietene, vecine, soacre…

Nevoia de mister

Lucrurile se spun cu “cruzime” :

Daca folosesti toaleta in timp ce el face dus, sex-appeal-ul tau va primi o lovitura la ficat. In domeniul asta sensibil, eroarea este irecuperabila. I-ai confirmat ca si femeile fac caca. E nasol, nu mai esti fecioara neprihanita pe care a cunoscut-o.

Familia departe de cuplu

Intruziunea familiei (mama care vine sa adune rufele pentru spalat, sa spele vasele, sa aduca o oala cu sarmale, “sa verifice ca totul merge bine”) este un fel de tiranie frecventa care apare mai ales la cuplurile tinere care sunt inca dependente (financiar, pentru copil, etc.) de parinti. Rezultatul este ca majoritatea problemelor le au cuplurile care nu au stiut sa tina familia la distanta. Intr-o buna zi, epuizat de acest amestec afectiv, cuplul poate ajunge la despartire. Trebuie sa dai dovada de un “egoism sanatos” fata de familia prea acaparatoare sau prea curioasa.

Cearta care face bine

Nu exista un profil-tip al cuplurilor durabile, insa eu consider ca acele cupluri care, inca de la inceput, s-au certat regulat cu tipete si usi trantite sunt mai durabile. Aici nu ma refer la acele certuri care includ injurii, vorbe grele sau “labe peste bot”. In general, certurile par sa consolideze relatiile si de ce sa nu recunoastem, sunt un bun stimulent sexual. Sau nu.

Fiecare cu treaba lui

Bineinteles, nu e vorba de doua vieti separate care se unesc sub plapuma, in miez de noapte. Multe cupluri au insa tendinta de a se consacra si concentra exclusiv asupra partenerului, mai ales la inceput, atunci cand traiesc in utopia fericirii absolute. E o eroare sa crezi ca ti-ai putea pierde partenerul daca ai si un univers doar al tau. Fiecare trebuie sa-si conserve propriile activitati, propriile mistere si secrete. Daca ajungeti sa puneti absolut totul la comun inca de la inceput, sfarsiti prin a nu mai avea nimic de impartit. Trebuie sa-l iubesti pe celalalt pentru ceea ce este el, indepartandu-te de naiva afirmatie “il iubesc pentru ca ma iubeste”.

Pastrarea ritualurilor amoroase

Ce este un cuplu? Dupa parerea mea, doua persoane care considera ca formeaza o legatura unica in felul ei. Este motivul pentru care aproape toti indragostitii lumii isi inventeaza propriul vocabular, doar de ei cunoscut, un limbaj intim compus din mici ritualuri: gesturi, priviri, glume de uz privat, aluzii. Unele crize se declanseaza tocmai din cauza renuntarii, la un moment dat, la toate astea. Amenintari ca plictiseala, rutina, problemele profesionale, toate acestea sfarsesc prin a justifica utilitatea acestor mici ritualuri, considerate adesea anodine sau puerile, dar care reprezinta miezul unei relatii amoroase. Fara toate astea, cuplul se reduce la o unitate strict functionala. Nu numai ca trebuie pastrata aceasta “poezie”, dar aveti tot interesul sa inventati noi ritualuri in pas cu varsta si etapele vietii. Deci: e nevoie de imaginatie!

Fidelitate dupa posibilitati

Se pare ca nu exista fidelitate absoluta intr-un cuplu. Exista o discrepanta intre dorinta si realitate. Se poate intampla oricui, in anumite situatii. Daca apare, trebuie sa stii sa pastrezi rolul de “recreatie sexuala” si mai ales sa nu-i spui nimic celuilalt. Orice confidenta in acest sens duce, mai devreme sau mai tarziu, la un final irevocabil al relatiei. Nu functioneaza treaba cu “greseala recunoscuta e pe jumatate iertata”. Cealalta jumatate e mult mai mare. Prin urmare, daca o faci, tine pentru tine.

And now u know HOW IT’S MADE!

Comments
One Response to “Alchemia cuplului”
  1. nexya says:

    Cat de dulce-i impacarea 🙂

Hai, uimeste-ne.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: