Asculti?

Cred ca e o chestiune de moment, nu crezi? Momentele acelea vulnerabile cand, constient sau inconstient, decidem sa ne deschidem sufletul catre cineva. Decidem sa aratam cat de nebuni si sensibili suntem si ce visuri nebune ne incetoseaza mintea si sufletul.

Acel moment e critic in orice “relatie”, cand ies la iveala lacrimi, rani deschise, maini tremurande si transpirate (sa nu mai vorbim de nodul in gât). Cei mai multi dintre noi suntem destul de intelepti incat sa nu ne aratam cicatricile si slabiciunile cuiva. Si apoi vine o persoana speciala careia nu-i ascundem absolut nimic, punem toate cartile pe masa si ne deschidem sufletul.

Alegi o persoana pe care o consideri speciala, o persoana care consideri ca poate sa alunge durerea, sa macar o parte din ea, chiar si pentru un moment. Alegi o persoana pe care o consideri capabila sa-ti ignore greselile si sa te vada asa cum esti, sau asa cum decizi sa i te arati.

Am fost in ambele ipostaze, am fost si cel care asculta tacut, dar si cel cu nod in gât si maini tremurande.

Vreau sa ascult. Incerc sa ascult. Am invatat ca vin niste momente in care trebuie doar sa tac si sa ascult – sa ascult fara sa intrerup. Nu o sa te poti “conecta” la cineva, chiar daca petreci zi si noapte cu persoana respectiva, cum o faci in momentul in care-si deschide sufletul pentru tine. Sunt rare momentele astea de sinceritate.

Intotdeauna exsita ACEL moment, iar daca trece, nu se mai intoarce. Daca esti distras, sunt sanse mari sa nu mai auzi niciodata asa ceva din partea acelei persoane. Cateodata, faptul ca ratam momentul asta ne tine departe de persoanele dragi noua, chiar si pentru tot restul vietii.

Tu asculti?

Cateodata cred ca ne-au fost date doua urechi si o singura gura, sa ascultam mai mult si sa vorbim mai putin.

Cred ca in cazul nostru, mi-a scapat momentul, nu? Te iubesc mult.

Advertisements
Comments
6 Responses to “Asculti?”
 1. claudiahankins says:

  ascult, ascult Ș)

 2. incaunipocrit says:

  Reblogged this on Basil Wheel.

 3. nexia says:

  Un proverb spune asa ”Cuvântul e de argint, tăcerea e de aur.” Cuvintele vin de la sine cand este sinceritate iar momentele de liniste se recunosc . P.S. – Nu vreau sa taci !

 4. ioniboni says:

  Eu sunt surda de o ureche:)) si pt asta vb mult,iar tu ai 2 urechi si stii sa asculti:) cand altii vb mult si uneori”prost” de mine zic..:))

 5. ionela says:

  se spune ca doar fiind tu insuti intr_o relatie poti simti cu adevarat ce este aceea iubirea. Doar in felul acesta vei trai cu adevarat fiorii dragostei. exista acest risc. de a suferi, insa ce frumoasa_i dragostea atunci cand esti tu insuti si cand simti ca poti face sau spune orice “acelei” persoane..
  E adevarat ca daca am asculta mai mult, decat daca doar am auzi….multe din relatiile noastre ar fi mai armonioase, si ma ref aici la tot genul de relatii (cu mama, fratele, vecinul, prietenul, iubitul)…INsa de aceea exista consecintele. Sa invatam din ele. O vorba spune ca cine nu_si aminteste trecutul este condamnat sa_l retraisca la nesfarsit. astfel ca fiecare experienta are rolul ei, si ar fi minunat daca am deveni constienti de acest aspect si am cauta intotdeauna atunci..cand avem impresia ca am pierdut ceva..sa nu pierdem si “invatatura”…v_am pupat pe toti!

 6. Star tiana says:

  Sunt perfect de acord cu tine: daca nu inveti sa asculti persoana iubita, relatia dintre voi nu are nicio sansa, oricat de imensa ar fi iubirea dintre voi. Acele momente in care impartasesti celuilalt cele mai intime ganduri ale tale sunt nepretuite, sunt pietre din temelia relatiei voastre, dovada increderii si intelegerii reciproce! Nu e de ajuns sa fii deschis fata de cineva, este necesar sa fii capabil de a tacea in momentele in care e cazul, sa fii acolo, fara a-ti da cu parerea, fara a dezbate subiectul. Asculta doar!

Hai, uimeste-ne.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: